Μανιταροπιτα με πρασα και φυλλο ολικης



          

Υλικά:

Για το φύλλο:
500gr αλεύρι ολικής
1/2 κ.γ. αλάτι
70ml ελαιόλαδο
150ml νερό
1κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση:
800gr  μανιτάρια άσπρα (agaricus)
3 πράσα 
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα 
1 μικρό κρεμμύδι
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 
αλάτι 
πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
2κ.σ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα 
200ml κρέμα γάλακτος light 
 1/2   κούπα μοτσαρέλα τριμμένη 

Εκτέλεση:

Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό χλιαρό ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό και λείο που να μην κολλάει στα χέρια μας. (Γενικά το αλεύρι ολικής έχει πιο σφιχτό αποτέλεσμα). Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο το ζυμάρι μας με μεμβράνη ή βαμβακερή πετσέτα, μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.

Γέμιση: Καθαρίζουμε με μια χαρτοπετσέτα τα μανιτάρια ή τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε καλά τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και τα ψιλοκόβουμε και αυτά, το ίδιο και με το κρεμμύδι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια,τα πράσα, τα κρεμμυδάκια,το κρεμμύδι και το μπέικον. Προσθέτουμε αλάτι,πιπερι και σκόρδο σε σκόνη και αφήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2'-3' την κρέμα γάλακτος να δέσει και αποσύρουμε τη γέμιση από την φωτιά για να κρυώσει μέχρι να ανοίξουμε τα φύλλα. 

Φύλλο: Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και ανοίγουμε 2 φύλλα. Σε ένα ταψί ρηχό απλώνουμε φύλλο ψησίματος και βάζουμε το μεγαλύτερο από τα 2 φύλλα που ανοίξαμε κάτω. Προσθέτουμε την γέμιση και γυρίζουμε το φύλλο που εξέχει γύρω γύρω προς τα μέσα. Από επάνω βάζουμε το άλλο φύλλο μας, χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε ελαφρά με γάλα ή αυγό ή ραντίζουμε απλά νερό και ψήνουμε στον αέρα στους 180C για 45'.
Καλή όρεξη!!!


instagram: pandorapa




Σχόλια

  1. Με γεια το νέο look του blog., μου αρέσει πολύ. Η συνατγη σου πολυ νόστιμη και μπραβο που έκανες το φύλλο ολικης. εγω κάθε φορά βάζω και λίγο παραπάνω για να συνηθιζουν τη γευση κ να μην εχω γκρινιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Εγώ πάλι το έχω καθιερώσει το αλεύρι ολικής,σχεδόν σε όλα, ευτυχώς!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις