Μπουρεκάκια Μελιτζάνας

Εύκολο, γρήγορο εντυπωσιακά νόστιμο!






Υλικά για 15 μπουρεκάκια :


15 φέτες μελιτζάνας (περίπου 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους <1 εκ.)
15 κομματάκια κίτρινο τυρί (κασέρι ή γραβιέρα ή ένταμ κ.τ.λ)
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1-2 αυγά χτυπημένα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα






Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου πάχους <1 εκ., τις λαδώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε στο γκριλ να μαλακώσουν, προσοχή μην καούν.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το γκριλ και βάζουμε σε κάθε φέτα ένα κομμάτι τυρί.
Τυλίγουμε κατά μήκος.




Χτυπάμε τα αυγά (με λίγο νερό ή γάλα προαιρετικά) μαζι με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Περνάμε το κάθε ρόλο μελιτζάνας π΄ρωτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσουν και να κάνουν τέλεια κρούστα. 




Βγάζουμε τα μπουρεκάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να αφήσουν το λάδι τους και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού αν θέλουμε . Τέλειο!!!




Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις